top of page
Het Tata-steel schaaktoernooi is weer begonnen. Je kunt online kijken
SchaakPaard.png
PORTIELJE Gérard (1856 – 1929)  The Ches

HOI HENK

time to play chess...

Toucher est jouer

J'adoube

Betekent dat de speler die tijdens een schaakpartij aan zet is, zijn intentie kenbaar maakt om een of meer stukken op het bord recht te zetten. Hiermee wordt de regel Pièce touchée (aanraken-is-zetten - als je een stuk aanraakt, moet je daar mee spelen) tijdelijk buiten werking gesteld.

Schaakopening.png

Schaakpuzzel van Chepizhny uit 1966. 

Wit is aanzet en zet zwart mat in twee zetten.

Leuke hersenkraker toch?

Hersenkraker

Tussen al het harde werken een moment van bezinning. Straks weer fysiotherapie en dus neem ik mijn pijnstiller oxycodon maar in. Dit twee keer op een dag. Het doet inderdaad pijn. De fysio is het been geforceerd aan het doorbuigen, een gestrekt been is lastig. Mijn dag bestaat dus uit leren lopen, pijnbank van de fysio, eigenlijk uit totale revalidatie.

Misschien dat je deze klassieke schaakpuzzel al kent, maar hij blijft leuk. Succes met nadenken en wanneer je de oplossing wilt weten kun je altijd even spieken...Succes

Mooi been

KnieSpark.png
knie500.png
WhatsApp Image 2020-08-07 at 11.49.26.jp

SITUATIE

  1. breuk op de het meest slechte plekje, net onder de knie.

  2. zes maanden wachten, maar dan heb je ook een kunstwerk.

  3. direct na de operatie. Alles ziet er perfect uit en het is nu een kwestie van oefenen.

Alles gaat goed met de wonden aan de linker en de rechterkant van mijn been. De hechtingen zijn er inmiddels uit. Samen met de fysiotherapeut moet mijn been nu bewogen worden. Verder buigen dat het kan, weefsel stuk maken, beetje bij beetje krijgen we mijn been weer in de positie dat die op de rolstoel kan.... maar wat een pijn.

1.png
2.png
3.png
rolstoel300.png

Bijna op het oude niveau

Zoals je ziet heeft heeft harde afzien tot resultaat geleid. Nu nog een beetje dik en pijnlijk maar straks weer normaal.Kan ik weer gewoon de rolstoel gebruiken. Nog een paar weken en dan is ook hopelijk de basiskracht in het been terug....

monkey.png

Willem Fischer

Ledeganckplein 15-D

2524 CP Den Haag

+31 (0)6 39 751 290

GET IN TOUCH

bottom of page