top of page
GENIET VAN MIJN PORTFOLIO
Hier kun je enkele voorbeelden zien waar ik aan gewerkt heb. Natuurlijk is er veel meer. Dit zijn enkele voorbeelden waar ik met veel plezier aan heb meegewerkt. Wanneer jullie het leuk vinden kom ik gewoon langs vertel over de projecten en beantwoord je vragen.
Boven
Sportymaps

Sportymaps

Samen met oud collega Guus heb ik de workflow bedacht om de posters die via het web besteld worden via excel en inDesign automatisch te genereren.

De posters kun je zelf personaliseren via het web. Je kunt de kiezen uit:

  • route

  • formaat

  • achtergrondkleur

  • naam

  • finishtijd

  • eigen tekst (wordt er handmatig ingezet)
     

Vanuit de website wordt een excel document gegenereerd. Dit excel document wordt gebruikt om de gegevens samen te voegen in inDesign en een pdf te genereren. De meeste posters worden geprint bij de Resolutie in Rijswijk, waarna ze de wijde wereld ingaan.

Schermafbeelding 2019-02-23 om 16.01.20.
Rijksvoorlichtingsdienst

Rijksvoorlichtingsdienst

Voor de Rijksvoorlichtingsdienst heb ik bij Kruit het eerste en tweede jaaroverzicht helpen maken van het Koninklijk Huis. Er zijn twee versie gemaakt. Een voor drukwerk en een digitale versie voor op de iPad.

In het jaaroverzicht wordt de agenda van het afgelopen jaar van de koninklijke familie getoond. Ondersteunt met beeld en korte teksten.

Op de iPad waren meer foto's te zien de in het gedrukte boek en ook waren er korte video's te zien. Wanneer je de iPad horizontaal kantelde was er een grote foto zonder tekst te zien.

Er zijn geen technische updates verschenen wat de reden is dat de app nu niet meer in de iTunes store te vinden is.

DKH
monogram.jpg

Dienst Koninklijkhuis

Voor leden van het koninklijk huis zijn er diverse monogrammen gemaakt. De monogrammen zijn getekend door de leden zelf.

 

Ik heb de getekende schetsen nagetekend in Adobe Illustrator. De uitdaging was om dezelfde uitstraling tussen de handgetekende en de digitale versie te behouden. De kroon is door Hans Kruit getekend. Deze heb ik omgezet in een vectoren bestand. Samen vormt het een mooi geheel.

 

Na het definitieve akkoord heb ik verschillende bestandsformaten gemaakt, zodat het vrijwel overal voor gebruikt kan worden als op drukwerk, servies en banieren. 

HHNK

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Hoe hoog woon je?

Voor het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heb ik onder andere gepersonaliseerde tegels gemaakt per woning in het waterschap. Op de tegel staat hoe hoog of laag je woning staat ten op zichte van het NAP.

Een excel document met de namen, adressen werden gecombineerd met gegevens van het web.

Er zijn ruim 1.200 tegels digitaal geprint en voorzien van een laklaag, door Repro van de Kamp. De verzending is gedaan door Senz Grafische Partners in Woerden. 

Er zijn zover ik weet geen tegels gebroken aangekomen bij de klanten van het hoogheemraadschap. 

Er zijn ook enkele speciale borden van emaille gemaakt voor gemeentehuizen en bibliotheken.

Niet alleen bijzondere producten, maar ook een personeelsmagazine met vaak prachtige foto's.

BordemailleGemeente-1.png
Den Haag
vwSander.png

Gemeente Den Haag

Voor de gemeente Den Haag heb ik de eerste
e-pub gemaakt. Het is de begroting van 2013.
E-pub formaat was nieuw en een mogelijke vervanger voor de interactieve pdf. E-pub is deels gebaseerd op html en daarom platform onafhankelijk. Dit is een van de redenen dat de verwachtingen hooggespannen waren. 

 

Bijzonder aan deze e-pub was de mogelijkheid om op verschillende manieren door de begroting te kunnen navigeren. De e-pub werkt op veel soorten operating systems.

 

De e-pub is gemaakt met verschillende software pakketen als Adobe indesign en Calibre.

Wethouder Sander Dekker heeft een introductie video gemaakt over de e-pub. Hierin verteld hij trots over de gemeente Den Haag en de e-pub.

Coverbegroting 2013.jpg
Solotahari
Solotahar

Solotahari

Voor oud collega Bianca Boverhoff-van der Meer. heb ik haar website gebouwd. De website is gemaakt in wix (web-based).

 

Het grote voordeel is dat je zelf geen technisch onderhoud hoeft te doen en je volledig op de inhoud kunt richten. Dit scheelt enorm veel tijd op termijn. Ook heeft wix genoeg mogelijkheden om een goede website te bouwen. 

Changing-Business

Voor Christiene Everaars, de zakenpartner van Bianca heb ik ook een wix site gemaakt. Hiervoor is de site van Bianca gebruikt als template. 

 

Een verschil met de website van Bianca is dat er een blog ingebouwd is. Christiene heeft er tot nu toe voor gekozen om niet gevonden te worden door zoekmachines. 

ChanigingBusiness.png
Solotahari.png
BureauGreenAward

Jaarverslag Bureau Green Award

In december 2018 heeft Bureau Green Award een nieuwe website gekregen. Omdat er twee jaren alleen een digitale versie van het jaarverslag is gemaakt in een CMS (Concrete5), moesten deze omgezet worden in een pdf. 

Al vanaf 1999 worden de jaarverslagen door Kruit gemaakt. De ontwerpen worden door Henk Knoeff gemaakt, waarna ik het verder uitwerk. Tot 2016 was er naast een digitale versie ook een gedrukte versie.

 

In 2014 -2016 is er een web app gemaakt. Deze zijn onlangs omgezet naar een pdf. Het oude ontwerp heb ik nagemaakt in Adobe inDesign, zodat het als pdf gebruikt kan worden. De jaarverslagen kunnen als pdf gedownload worden vanaf de nieuwe website.

GRA-109-jaarverslag-2011-12.jpg
GRA-109-jaarverslag-2011-12-p1.jpg
Stedin

Stedin gebouw in Rotterdam

De glazen transparante wanden in het Stedin gebouw in Rotterdam was een probleem. Er liep soms iemand tegen de glazen wand aan.

 

Om dit tegen te gaan is er een folie met bollen tegen de wanden geplakt in het hele gebouw. Het is nog steeds transparant maar niemand loopt nu meer tegen de wanden aan in het gebouw.

De bollen zijn een afgeleide van de bollen in het Stedin logo. Scolor uit Amsterdam heeft de folie op de ruiten geplakt en dat was een hele klus...

STEDIN_overzicht-1.png
GRA-109-jaarverslag-2011-12p24.jpg
Euroma
EuromaFrame1.jpg

Euroma

Voor Euroma heb ik een filmpje gemaakt wat gebruikt moest worden op een beurs. De film moest op een scherm in de achtergrond op de stand draaien met en zonder muziek.

 

Er was op het ogenblik geen video beschikbaar. Hans heeft enkele beelden geschoten in de fabriek. De video bestaat voornamelijk uit foto's die zijn kleurgecorrigeerd, zodat het een geheel wordt. Ik heb hiervoor Photoshop, Illustrator en Premiere gebruikt.

Spice company.jpg
noSoundV1b.00_00_59_29.Still001.jpg
PimFischer
LogoMauritius.png

Onze oudste zoon heeft stage gelopen op Mauritius. Voor zijn stage project hebben we samen zijn website gemaakt. Deze website kan hij overal waar hij een internetverbinding heeft onderhouden worden. Zijn website heeft een aantal vaste pagina's en een blog.

Na het ontwerp hoeft hij alleen nog content te geven. Na zijn stage in Mauritius heeft hij plannen om in de zomer vakantie stage te gaan lopen in Cambodja, als voorbereiding voor zijn eindstage (2020) aan de Haagse Hogeschool (Finance & Control).

Middel 1_3x.png
deZevensprong

katholieke jenaplan basisschool
de Zevensprong

Voor de katholieke Jenaplanbasisschool de Zevensprong in Boskoop maak ik in mijn vrije tijd de schoolgids.

De schoolgids kun je downloaden als pdf vanaf de website wanneer je een geprint exemplaar wilt wordt deze op de Zevensprong voor je geprint. De school levert de tekst en de foto’s aan waarna ik het in elkaar puzzel. De schoolgids maak ik al jaren met veel plezier.

 

Wanneer je nieuwsgierig bent naar de schoolgids van de Zevensprong 2018/19 dan kun je de gids hier downloaden.

Telefoon.png

Willem Fischer

Calville 47

2771 PL  Boskoop

willemfischer@gmail.com

+31 6 39 75 1290

bottom of page