top of page
Button

Sinaasappel curd taart met amandelen

Een paar weken geleden maakte ik sinaasappelcurd, ik had nog een paar lekkere sinaasappels over en ik wilde het graag uitproberen. Missie geslaagd; wat is dat lekker! Maar nu stonden er 3 potjes in de kast en daar wilde ik toch iets mee doen. De potjes zijn goed schoon gevuld en afgesloten, dus ze blijven wel een tijdje goed. De frisse citrussmaak inspireerde met tot dit recept van sinaasappel curd taart met amandelen.

150 gram zelfrijzend bakmeel 2 medium eieren 100 gram suiker 2 zakjes vanillesuiker 50 gram neutrale olie (bv zonnebloemolie of arachideolie) 75 gram amandelmeel of gemalen noten naar eigen smaak (of maal ze zelf met je koffiemolen) snuf zout 250 gram sinaasappelcurd of curd naar eigen smaak (bv lemoncurd, aardbeiencurd, passievruchtencurd etc.) 2 eetlepels geschaafde amandelen 2 theelepels suiker

Sommige recepten ontstaan ter plekke. Wat is er in huis, wat wil ik graag op dat moment. Ik probeer iets minder boter te gebruiken, omdat boter op dit moment behoorlijk prijzig is maar ook omdat plantaardige olie ook iets gezonder is. Ik heb iets minder olie gebruikt, dan gebruikelijk is bij een dergelijk recept. Door de olie is het toch een lekker zachte cake geworden. Geloof me, als je dit taartje vers gebakken eet, mis je het echt niet! Wat had ik nog meer in huis; een restje amandelmeel. Altijd lekker in taart! Hiermee belegde ik de laag onder de curd. Na het bakken zou je zweren dat er een laag amandelspijs op ligt, maar het is alleen meel, zonder suiker. Heb je geen amandelmeel, je kunt ieder soort noten gebruiken en fijn malen

bottom of page